Philip-Lorca DiCorcia

Ο Philip-Lorca DiCorcia γεννήθηκε το 1953 στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τοπικό πανεπιστήμιο Hartford του Connecticut παρακολουθώντας κάποια μαθήματα φωτογραφίας. Στη συνέχεια, γράφτηκε στη σχολή καλών τεχνών της Βοστώνης, για να ολοκληρώσει τελικά τις σπουδές του με ένα Master of Fine Arts από το πανεπιστήμιο του Yale όντος μαθητής του Tod Papageorge το 1979.
Ο DiCorcia σκηνοθετώντας "αναπαραστάσεις" της καθημερινότητας κατασκευάζει εικόνες πιο αληθινές θα έλεγε κανείς και από αυτές που θέλει να προσομοιάσει. Για αυτόν η πραγματικότητα είναι ένας άγνωστος που τον εκπλήσσει και η φωτογραφία ένα μέσο εξερεύνησής της.
"Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το λυκόφως είναι μια μπερδεμένη μορφή της διαύγειας. Η ζεστή λάμψη που κατακλύζει τη «χρυσή ώρα» στο Los Angeles φιλτράρει τη ζοφερή πραγματικότητα, τα ανομολόγητα ψέματα, τις αυταπάτες που ανθίζουν στο Χόλυγουντ, και κατ 'επέκταση σε ολόκληρη την Αμερική. Το "λυκόφως" παρέχει τα ροζ γυαλιά που σου επιτρέπουν να βλέπεις έξω, αλλά όχι μέσα σου".
Σημαντικές δουλειές του είναι οι: «Family and Friends», στην οποία παρουσιάζει φίλους και μέλη της οικογένειας του, «Hollywood», όπου και «ψάρευε» μοντέλα, νεαρούς άντρες της περιοχής, «Streetwork», εικόνες δρόμου από διάφορες μεγάλες πόλεις του κόσμου, άλλοτε στημένες και άλλοτε όχι. Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και η τελευταία του δουλειά με τον τίτλο «Heads», μια σειρά πορτρέτων ανώνυμων ανθρώπων μέσα στο πλήθος της Times Square της Νέας Υόρκης.
Ο DiCorcia ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

























Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου