Mustafa Dedeoglu

Ο Mustafa  Dedeoglu γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1978. Αφού ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στην Τουρκία, έφυγε στην Κύπρο για πανεπιστημιακές σπουδές. Αποφοίτησε από το Eastern Mediterranean University με πτυχίο στη βιομηχανική μηχανική, επέστρεψε στην πατρίδα του την Κωνσταντινούπολη, όπου ζει και εργάζεται δημιουργώντας το φωτογραφικό του έργο. Η πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία έγινε το 2006. Με τον καιρό το ενδιαφέρον του έγινε ολοένα και αυξανόμενο με αποτέλεσμα η φωτογραφία να γίνει το πάθος της ζωής του. Στις δημιουργίες του, ο καλλιτέχνης δίνει προτεραιότητα στη σύνθεση, την ιστορία που θέλει να πει κάθε εικόνα, στη συναισθηματική αξία της φωτογραφίας και την αισθητική της. Το ύφος και η φιλοσοφία του Mustafa  Dedeoglu αντανακλάται σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά μάλλον παρά σε σειρές παρόμοιων φωτογραφιών που έτσι και αλλιώς όλες λαμβάνονται πάντα με την ίδια μαυρόασπρη τεχνική.
Ο ίδιος λέει… «Βλέπω τις φωτογραφίες μου ως έναν τρόπο αφήγησης μιας ιστορίας και όχι ως μία απλή καταγραφή. Το να βγάζω φωτογραφίες αποτελεί για μένα τρόπο έκφρασης, κατανοώ πώς βλέπω τον εαυτό μου, τον κόσμο γύρω μου και πώς αυτό με κάνει να αισθάνομαι».
Τα έργα του Mustafa  Dedeoglu δημοσιεύονται σε διάφορα ντόπια και ξένα περιοδικά και βιβλία όπως επίσης έρχονται σε επαφή με το κοινό μέσω των εκθέσεων που κάνει στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Ο Mustafa  Dedeoglu έχει εκθέσει φωτογραφίες του στη Ρωσία, την Ισπανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Μακεδονία, την Αμερική, την Τεχεράνη και τη Γαλλία και αλλού.
Στη Ελλάδα έχει εκθέσει έργα του με τίτλο "Timeless City Istanbul & Faces". Οι φωτογραφίες είναι το αποτέλεσμα 8 χρόνων δουλειάς και αντανακλούν τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ιστορία της Κωνσταντινούπολης – που αν και έχει φιλοξενήσει εδώ και αιώνες πολλές και διαφορετικές κουλτούρες-  η μαγευτική εικόνα της έχει παραμείνει απαράλλακτη στο πέρασμα του χρόνου.































Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου