Mikko Lagerstedt

Η αποθέωση της μοναξιάς, οι μυστηριώδεις και ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, το πνεύμα του Χειμώνα, οι εικόνες από την άκρη του κόσμου, είναι μερικοί από τους τίτλους που έχει πάρει ο Mikko Lagerstedt και οι φωτογραφίες του από τη χώρα του τη Φιλανδία.
Ο Lagerstedt είναι γραφίστας και αυτοδίδακτος φωτογράφος. Ξεκίνησε τη φωτογραφία το 2008 και τα θέματα που τον τράβηξαν δεν ήταν παρά τα υπέροχα τοπία της πατρίδας του. Με το ξεχωριστό ύφος του και συλλαμβάνοντας το ξεχωριστό φως της βορινής του χώρας, δημιουργεί οπτικά και συναισθηματικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
Ο Lagerstedt, είτε καταγράφοντας τα καταπληκτικά Φινλανδικά τοπία, είτε στήνοντας ζώα και φωτογραφίζοντάς τα σε ένα χωριό είτε φτιάχνοντας εικόνες από το μικρόκοσμο, δημιουργεί πάντα μοναδικές ατμοσφαιρικές εικόνες. Στόχος του είναι να συλλάβει της συγκινήσεις και τα συναίσθημα που είχε όταν πήρε την κάθε εικόνα του και αυτά τα συναισθήματα, να περάσουν στους θεατές. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, αγαπάει να τραβάει φωτογραφίες, που συνδυάζουν τη παγωμένη ομορφιά της Φινλανδίας με τον έναστρο ουρανό της, σε κάποιες φωτογραφίες μάλιστα, εμφανίζεται και ο ίδιος σαν μακρινή σιλουέτα.
Η φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο σε εξώφυλλα βιβλίων, περιοδικών και σε διαφημίσεις.


















Περισσότερες εικόνες του εδώ και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου