Craigie Horsfield

Ο Craigie Horsfield γεννήθηκε στο Cambridge στην Αγγλία το 1949. Άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Saint Martins Univercity τού Λονδίνου για να τα παρατήσει και να πάει δυο χρόνια στην Πολωνία όπου παρακολούθησε μαθήματα γραφιστικής στην Ακαδημία Επιστημών.
Παράλληλα στράφηκε στην προσωπική φωτογραφία την οποία συνέχισε με την επιστροφή του στην Αγγλία. Τις εικόνες του τις παρουσίασε για πρώτη φορά το 1988 προκαλώντας μεγάλη εντύπωση.
Τα «κλικ» του Horsfield γίνονται πάνω σε πράγματα μη ελκυστικά. Οι φωτογραφίες του, εκφράζουν έναν κόσμο βυθισμένο στο χρόνο και στην αναμονή, έναν κόσμο γκρίζο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η τρίτη διάσταση είναι ανύπαρκτη, η επιμελημένη τάξη και συμμετρία του κάδρου του, παραπέμπει σε ένα «τακτοποιημένο» κελί, με λίγο φως που μπαίνει από το φεγγίτη.
Ο Horsfield τυπώνει τις φωτογραφίες του πολύ αργότερα από τη στιγμή της λήψης και έχει σε αυτές δυο ημερομηνίες, (λήψης – εκτύπωσης), θέτοντάς μας ερωτήματα για το χρόνο γέννησης της εικόνας.
Έχει εκθέσει φωτογραφίες του, πάντα σε πολύ μεγάλα μεγέθη, στην Documenta XI, στο Kassel της Γερμανία το 2002, στη Whitney Biennial της Νέας Υόρκης το 2003 και αλλού.
Ο ίδιος έχει πει: «Μεγαλώνουμε μέσα στην αμφιβολία, και η αμφιβολία είναι η προϋπόθεση από την οποία όλα τα υπόλοιπα απορρέουν. Όταν είσαι παιδί η πίστη σου αποτελεί ένα σύνολο, δεν έχεις αγγίξει τα όρια ούτε έχεις μπει στις σκιές…».
Σήμερα ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου