Ian Berry

Ο Ian Berry γεννήθηκε στο Lancashire της Αγγλίας το 1934. Το 1952 μετακόμισε στη Νότια Αφρική όπου γρήγορα απέκτησε μεγάλη φήμη ως φωτορεπόρτερ. Εκεί εργάστηκε για την εφημερίδα Daily Mail και αργότερα για το περιοδικό Drum.
Ήταν ο μοναδικός φωτογράφος που κατέγραψε τη σφαγή των 69 Νοτιοαφρικανών στο Sharpeville της Νοτίου Αφρικής το 1960 και οι φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη που έγινε ως απόδειξη για την αθωότητα των θυμάτων.
Ο πολυβραβευμένος για τη δουλειά του Ian Berry, έχει ασχοληθεί με τη φωτογράφηση σημαντικών θεμάτων για τα περιοδικά: National Geographic, Fortune, Stern, Geo, Esquire, Paris-Match και το Life. Για χρόνια ήταν ο επίσημος φωτογράφος του περιοδικού Observer.
O Ian Berry έχει συμμετέχει σε σημαντικές αποστολές σχεδόν σε όλο τον κόσμο: Η Ρωσία, η Τσεχοσλοβακία, το Ισραήλ, η Ιρλανδία, το Βιετνάμ, το Κονγκό, η Αιθιοπία και η Νότια Αφρική ήταν μερικές από τις χώρες όπου εργάστηκε, καλύπτοντας τα σπουδαιότερα γεγονότα του καιρού του.
Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του έχει παραχθεί στη Νότια Αφρική και βρίσκεται σε δυο βιβλία του: Το «Black and Whites: L'Afrique du Sud» και το «Living Apart» το 1996.
Το 1962 και όταν ο Ian Berry ζούσε στο Παρίσι, ο Henri Cartier-Bresson τον πρότεινε ως δόκιμο μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum Photos, του οποίου έγινε πλήρες μέλος το 1967.

















Περισσότερα εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου