David Seymour

Ο David Seymour ή Chim, γεννήθηκε στη Βαρσοβία το 1911, ήταν Πολωνός φωτογράφος και φωτορεπόρτερ και στη διάρκεια της σχετικά σύντομης ζωής του, κάλυψε πολλά σημαντικά πολιτικά γεγονότα παγκοσμίως για κορυφαία περιοδικά συμπεριλαμβανομένου του Life.
Ο Seymour σπούδασε γραφικές τέχνες στη Λειψία και από το 1933 στράφηκε στη φωτογραφία, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στη Σορβόννη στο Παρίσι. Ήταν συνιδρυτής του πρακτορείου Magnum Photos μαζί με τους: Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, George Rodger και του William Vandivert. Είναι γνωστός για τις εικόνες του από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, καθώς και για το έργο του «Τα παιδιά του πολέμου» με τη UNICEF, που κατέγραψε την δεινή κατάσταση των παιδιών μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει φωτογραφίσει στην Ιταλία, το Ισραήλ, την Ουγγαρία, την Αυστρία τη Γερμανία και αλλού.
Στην Ελλάδα φωτογράφησε τα δεινά του εμφυλίου πολέμου και το σεισμό στα Ιόνια νησιά και κυρίως στην Κεφαλλονιά το 1953.
Γνωστή είναι η σειρά φωτογραφιών του, με προσωπικότητες του θεάματος, όπως των: Sophia Loren και Ingrid Bergman.
Η αφοσίωσή του στο έργο του, το γνήσιο ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους και η εστίασή του ειδικότερα στα παιδιά, άφησαν το αποτύπωμα τους στη φωτογραφική του κληρονομιά.
Ο Chim σκοτώθηκε το 1956, σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε φωτογραφική αποστολή, τέσσερις ημέρες μετά την ανακωχή του πολέμου στο Σουέζ.


















Περισσότερα εδώεδώ και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου