Constance Stuart Larrabee

Η Constance Stuart Larrabee γεννήθηκε το 1914 στην Κορνουάλη, Αγγλία και ήρθε στην Νότια Αφρική με τους γονείς της όταν ήταν τριών μηνών.
Το ενδιαφέρον της Larrabee για τη φωτογραφία ξεκίνησε το 1924, όταν της δόθηκε μια Kodak Box Brownie για τα γενέθλιά της. Μετά την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο της Πραιτώριας το 1933, πέρασε τρία χρόνια με σπουδές στο Λονδίνο και στο Μόναχο όπου εξειδικεύτηκε ως θεατρική φωτογράφος.
Μετά την επιστροφή της στην Νότια Αφρική άνοιξε στούντιο φωτογραφίας στην Πραιτώρια.
Ταξίδεψε σε όλη την ενδοχώρα και κατέγραψε με το φακό της τα ήθη και έθιμα των γηγενών πληθυσμών της Νοτίου Αφρικής.
Έγινε η πρώτη γυναίκα πολεμική ανταποκριτής της Νοτίου Αφρικής όταν κάλυψε τον πόλεμο στην Ευρώπη για το περιοδικό Libertas. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου ταξίδεψε στη Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αγγλία
Έκθεσε τη δουλειά της στην Νότια Αφρική αλλά και στην Αμερική όπου μετακόμισε το 1949 όταν παντρεύτηκε. Πέθανε στο Maryland της Αμερικής το 2000.
Είναι μια από τις κορυφαίες φωτογράφους πορτρέτου της Νότιας Αφρικής, για την περίοδο του 1930 - 1950.
















Περισσότερα εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

  1. You show here some great photos by Constance Stuart Larrabee. If you want to access more background on this photographer and the social and political context in which she worked, do locate my book (available on amazon worldwide): Constance: One Road to Take. The Life and Photography of Constance Stuart Larrabee (1914-2000). Author: Peter Elliott. Published France: Cantaloup Press 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή