David Alan Harvey

Ο David Alan Harvey, γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1944 και σπούδασε στο William and Mary College του Ρίτσμοντ. Από εκεί πήγε στο Μισούρι, όπου και πήρε πτυχίο από το Τμήμα Δημοσιογραφίας. Το 1969 ξεκίνησε να εργάζεται για την Topeka Capital-Journal στο Κάνσας, όπου και ασχολήθηκε με την έγχρωμη φωτογραφία.
Είναι φωτορεπόρτερ και μέλος του πρακτορείου Magnum Photos. Η δουλειά του είναι συνέχεια της παράδοσης των Henri Cartier-Bresson και W. Eugene Smith πρωτεργατών του πρακτορείου . Ο εξοπλισμός του αποτελείται από ένα σώμα της Leica με φακό 35 ή 50mm.
Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στο National Geographic , στο Life, τη New York Times, και το Sports Illustrated και αλλού.
Το έργο του Harvey έχει εκτεθεί στο Corcoran Gallery of Art, τη Nikon Gallery, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη και το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βιρτζίνια.
Το 1978, ο Harvey ανακηρύχθηκε Φωτογράφος της Χρονιάς από το National Press Photographers Association.
Ο Harvey έχει το «βλέμμα του ζωγράφου και την ψυχή ενός ποιητή». Γνωστή είναι η φράση του: «Μην φωτογραφίζεις αυτό που βλέπεις, φωτογράφισε αυτό που νιώθεις.
















Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου