Frans Lanting

Ο Frans Lanting γεννήθηκε στο Ρότερνταμ (Ολλανδία) το 1951 και είναι αναγνωρισμένος σήμερα ως ένας από τους μεγάλους φωτογράφους της εποχής μας, ειδικευμένος στη φωτογραφία άγριας φύσης.
Σπούδασε οικονομικά στη χώρα του και συνέχισε στην Αμερική με σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Αμέσως όμως, με τις πρώτες εξορμήσεις του στη φύση, άρχισε να τη φωτογραφίζει και αυτό έγινε η ζωή του για πάνω από τριάντα χρόνια μέχρι σήμερα.
Ο Lanting, ερευνά τον πλανήτη μας υπό κάθε συνθήκη και αφιερώνει άπειρες ώρες για να πετύχει μία καλή εικόνα. Έζησε στα δέντρα με μαϊμούδες, κατασκήνωσε με χελώνες σε κρατήρα ηφαιστείου, γύρισε τον κόσμο όπως λίγοι. Έχει εργαστεί σε περιοχές της Γης όπως στον Αμαζόνιο, Αφρική και Ανταρκτική. Επέστησε με αυτόν τον τρόπο την προσοχή του κόσμου επανειλημμένως, στα απειλούμενα είδη του πλανήτη μας.
Οι φωτογραφίες του συνήθως δημοσιεύονται στο National Geographic και αλλού και έχει εκθέσει στο γνωστό Field Museum of Natural History του Σικάγου αλλά και στο Παρίσι, Μιλάνο, Τόκιο, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη και Άμστερνταμ.
Έχει πει: «Η φύση είναι μούσα και πάθος μου. Πριν από χρόνια ξεκίνησα ένα ταξίδι, ήθελα να απεικονίσω την ιστορία της ζωής… ».
Αναγνωρισμένος σήμερα χάρη στις μοναδικές εικόνες του και βραβευμένος χάρη στα βιβλία του, «είχε την έμπνευση να επεκτείνει λίγο περισσότερα τα όρια των ερευνών του, με το μυαλό ενός επιστήμονα, την καρδιά ενός κυνηγού και το μάτι ενός ποιητή».
Η πολυσχιδής αυτή προσωπικότητα εργάζεται από το 2012 σαν πρεσβευτής του παγκόσμιου ταμείου για τη φύση (WWF) στην Ολλανδία.
Σήμερα ζει στη Σάντα Κρουζ, (Καλιφόρνια), όπου και λειτουργεί στούντιο, γκαλερί, καθώς και μια επιχείρηση διαχείρισης του φωτογραφικό του αρχείου με τη σύζυγό του.


















Για περισσότερα εδώ και εδώ.

Πολύ ενδιαφέρον Video με Ελληνικούς υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου