Ana Maria Robles

Η Ana Maria Robles γεννήθηκε στην Αργεντινή και σπούδασε κτηνιατρική και κοινωνική ψυχολογία, το πάθος της όμως έγινε η φωτογραφία. Τα πρώτα της μαθήματα φωτογραφίας προήλθαν από την επαφή της με τοπική φωτογραφική λέσχη. Έχει φωτογραφήσει στην Αιθιοπία, στο Καμερούν και σε επαρχίες της Αργεντινή.
Οι άνθρωποι των περιοχών που επισκέπτεται αποτελούν τα αγαπημένα της θέματα. Τις αρέσει να έρχεται σε επαφή με τις τοπικές κουλτούρες, τα ήθη και έθιμα των λαών, να παρακολουθεί τις αντιδράσεις αυτών των ανθρώπων όταν έρχονται με τον δυτικό πολιτισμό. Οι περιπλανήσεις της είναι ένα ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.
Λέγει η ίδια: «Το ενδιαφέρον μου για τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες ήταν πάντα ισχυρό και αυτό ήταν που τράβηξε τη φωτογραφική μου προσοχή για τα επόμενα χρόνια».
Έχει πει επίσης: «Δεν είναι δυνατόν για μας, τους λεγόμενους πολιτισμένους λαούς, να πιστεύουμε ότι έχουμε την μια και μοναδική αλήθεια, ή ότι ο τρόπος ζωής μας είναι ο μόνος σωστός. Η σύγχρονη ζωή μας δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από ό, τι η ζωή και η κουλτούρα των άλλων, λιγότερο γνωστών σε εμάς λαών και ανθρώπων, η ποικιλομορφία των πολιτισμών υπάρχει για να μας εμπλουτίζει και να μας ενώνει».
Η Robles έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει παρουσιάσει τις φωτογραφίες της σε σχολές Καλών Τεχνών σε διάφορες περιοχές της χώρας της και στο εξωτερικό.



















Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου