Walker Evans

Ο Walker Evans, 1903 – 1975, ήταν Αμερικανός φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός μέσα από το έργο του για την αμερικανική υπηρεσία Farm Security Administration (FSA), στο οποίο αποτύπωσε τις συνθήκες ζωής των αμερικανών αγροτών, κατά τη περίοδο του οικονομικού κραχ.
Σπούδασε στην Ακαδημία Phillips και στο κολέγιο Williams στη Μασαχουσέτη. Αργότερα εργάστηκε στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, πριν εγκατασταθεί για ένα χρόνο στο Παρίσι, για σπουδές λογοτεχνίας στη Σορβόννη. Ο Evans, λόγω των σπουδών του, επηρεάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Μοντερνισμό και στο έργο του ανιχνεύουμε επιρροές από τους Γάλλους συγγράφεις Baudelaire και Flaubert.
Φωτογράφισε μια «προσωπική» τοιχογραφία της Αμερικής τού μεσοπολέμου, με τις αφίσες, τους αγρότες και τα συμμετρικά της κτίρια.
Η ακριβής και μετωπική απεικόνιση των ανθρώπων και των αντικειμένων της αμερικανικής ζωής, έχει επηρεάσει κάθε επόμενη γενιά φωτογράφων.
Πίστευε ότι σκοπός του καλλιτέχνη είναι να αντιμετωπίζει τα πιο σκληρά και απεχθή γεγονότα με ευθύτητα και αντικειμενικότητα και έτσι να τα παρουσιάζει στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Evans δίδαξε φωτογραφία και γραφικές τέχνες και ήταν αποδέκτης πολλών βραβείων.
Οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως, φωτογράφους του 20ου αιώνα.


















Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου