Fan Ho

Ο Fan Ho γεννήθηκε στη Σαγκάη το 1937 και μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Χονγκ Κονγκ σε μικρή ηλικία. Άρχισε να φωτογραφίζει νεαρός με μια Rolleiflex που του είχε δώσει ο πατέρας του. Ο σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος Fan Ho είναι σήμερα διάσημος παγκοσμίως φωτογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έχει κερδίσει, για τη φωτογραφία του, πολλά βραβεία από διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και έχει εκλεγεί μέλος σε φωτογραφικές εταιρείες στην Αμερική, Αγγλία Γερμανία, Ιταλία Γαλλία και αλλού.
Ο Fan Ho έχει διδάξει φωτογραφία και κινηματογράφο σε πολλά πανεπιστήμια και έχει εκδώσει πέντε βιβλία, το ένα εκ των οποίων περιέχει όλα τις βραβευμένες φωτογραφίες του οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, του Σαν Φρανσίσκο.
Περιπλανώμενος στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 αποτύπωσε τα σοκάκια, τις φτωχογειτονιές, τις αγορές και τους δρόμους της πόλης. Απεικονίζει τους πλανόδιους πωλητές τη ζωή και τις καθημερινές στιγμές των κατοίκων της, αλλά και την ομορφιά της με ένα μοναδικό τρόπο.
Είτε φωτογραφίζει τις σκιές των ανθρώπων, ξένων, ή φίλων του, είτε καθημερινές σκηνές δρόμου, ο Fan Ho σκηνοθετεί τις εικόνες του με απαράμιλλη δεξιότητα.
Το 2012, o Fan Ho βραβεύτηκε σαν ένας από τους ποιο σημαντικούς φωτογράφους σε όλη την Ασία.
















Περισσότερα εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον το ιστολόγιο και για μη φωτογράφους.
    Εξάλλου, οι φωτογραφίες έχουν τους "αναγνώστες" τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή