Heather Angel

Η Heather Angel, (Αγγλία 1941), είναι μια φωτογράφος άγριας φύσης με πάθος για τα θηλαστικά και τη φωτογραφία macro. Σε νεαρή ηλικία, περιπλανήθηκε πολύ την Αγγλία αλλά και το εξωτερικό λόγω της φύσης της εργασίας του πατέρα της που ήταν στρατιωτικός. Σπούδασε και εργάστηκε ως θαλάσσια βιολόγος, καριέρα όμως που εγκατέλειψε για να γίνει ανεξάρτητη φωτογράφος άγριας φύσης.
Το πάθος της Heather είναι η φωτογραφία θηλαστικών, φυτών καθώς και το βασίλειο της μάκρο φωτογράφισης. Έχει εργαστεί για πολύ καιρό στην Κίνα όπου φωτογράφισε τα Panda, γεγονός που την οδήγησε και στην έκδοση τριών βιβλίων για αυτά.
Σημαντικές ατομικές εκθέσεις των εργασιών της Heather πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, την Ινδία, την Κίνα, τη Μαλαισία και την Αίγυπτο.
Η Heather ήταν στην πρώτη γραμμή της φωτογραφίας άγριας φύσης στη Βρετανία για αρκετές δεκαετίες, με τις εικόνες της να εμφανίζονται σε περιοδικά και βιβλία σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά της έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει πολλά βραβεία στη Βρετανία και στο εξωτερικό. Ήταν πρόεδρος της Βασιλικής Φωτογραφικής Εταιρείας 1984-86.
Σήμερα ζει στο Surrey στην Αγγλία.



















Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου